måndag 4 mars 2013

Mot färjan…onsdag 27 februari.

Morgonen börjar som vanligt. Lars-Erik går en sväng in till byn och köper frukostbröd. Jag bäddar och gör klar frukost. Mätta och belåtna samlar vi krafter för att klara av att få upp husbilen för backen till vägen. Det är snömodd men det går bättre en vi trodde. Åter ute på Europas pulsåder. A7 mot Hamburg och A 1 sista biten mot Travemunde. Trafiken är ganska tät och vi hamnar bakom en lastbil som min chaufför inte vill köra om. Vet inte varför!!!!!!
 DSC_0211 - KopiaI Hamburg är det stopp. Där vi ska ut på A1 är det vägarbete och det har dessutom varit en kökrock med lastbilar. Man dirigerar in fem filer trafik i en fil.
 DSC_0213 - KopiaMellan de två första lastbilarna är det en skåpbil HELT fastkilad och dessutom nu säkert en halvmeter kortare.DSC_0216 - KopiaVi tappar cirka en timme här. Man ska alltid vara ute i god tid i Tyskland. Blir det stopp kan det vara i flera timmar. Vi har rest i 10 år i Europa och bara haft stopp en gång tidigare så vi är nöjda med att det nu bara är en timme. 2 kilometer tog en timme.
DSC_0224 - Kopia Vi stannar efter ytterligare någon mil för att tanka. Nu känns det som vår i luften. Vi vill tanka så sent som möjligt i Tyskland för att dieseln här är mer energirik så bilen drar mindre på den. Vi passar på att ta en försenad 11 kaffe oxå. Nu ska vi bara hitta någonstans att handla och att rasta hundarna en lång tur. Vi ska tillbringa mer än 8 timmar på tråkfärjan så det gäller att de är rastade. Stannar före Lubeck i ett affärscentra och handlar lite flytande på en stormarknad som heter Citti. 16.45 går färjan från Skandinavienkai.  Vi lämnar Travemunde med vår i luften. Båten passerar skeppet Passat och den stora stranden där det varje sommar hålls tävlingar i sandskulpturer. Dessa skulpturer är helt fantastiska.
 DSC_0233 - Kopia DSC_0236 - Kopia DSC_0238 - KopiaDSC_0244 - Kopia
Vi har massor med grejor med upp på färjan för att fördriva tiden. Den här färjan är inte något nöjesskepp direkt. Det är en riktig lastbilsfärja. Idag, onsdag i februari är det 89 chaufförer och två passagerare på båten. Det är ganska fullt mot vad vi är vana med.
   DSC_0250 - Kopia   DSC_0229 - Kopia                       Vi är de enda som inte har en lastbil på båten. Efter klockan 19 ligger båten öde. Alla chaufförer sover i sina hytter. Restaurangen har stängt fram till klockan 23,15. Vi har med matsäck för maten här är inte den roligaste. I vårt enorma bagage finns datorer ( fri internet på båten),yatzy, filmer och duschgrejer. Tidsfördriv!!!! Vi tar plats i `vårt ´hörn.
 DSC_0247 - Kopia Traditionsenligt så tar vi en långdusch och bastu ombord. Det är gratis och eftersom vi är ensamma ombord som är vakna så har vi hela bastun för oss själva.Klockan 00,15 är vi i hamn. I dag tar avkörningen exceptionellt lång tid. De håller kvar en chaufför som troligtvis har stulit något på båten. Efter 45 minuter i hamn är vi i land. Nu återstår 13 mils körning till Örkelljunga där vi ska övernatta.

1 kommentar:

  1. hei fint å se dere har kommet til sverige å turen har gått bra.Her i benidorm i dag er det +13 å regn som det skal vere et par dager.

    SvaraRadera