onsdag 27 februari 2013

Ernst-det här är för dig…. Tisdag 26 februari

Sovit underbart gott i natt trots den hemska förkylningen. Ett dukat frukostbord väntar på oss 300 meter bort.

DSC_0180 - Kopia

Jag måste berätta lite om deras hus. För oss som är intresserade av renovering och inredning så är deras hus något alldeles speciellt. Det är från mitten av 1800 talet och i denna del av landet får man inte hantera dessa gamla hus hur som helst.De har med varsam hand renoverat det och blandat en mycket gammal stil med det nya moderna. Korsvirket ligger kvar synligt i väggarna och det är skevt och vint så det förslår, men sååååå charmigt.På taket finns ett stort storkbo-utan stork.

DSC_0193 - Kopia DSC_0194 - Kopia  DSC_0195 - Kopia   På gården finns ytterligare ett hus på mer än 200 kvm som de gjort ytrenoveringen på och nu försöker sälja. Det är konstigt nog inte så stort värde på dessa i småbyarna. Ett värde på det huset idag ligger på ca 7-8000 euro. Alltså idag ca 65000.-. För att färdigställa detta finns i dag en kalkyl som pekar på ca 650000.-. Ernst Kirschsteiger- detta är något för dig!

 DSC_0186 - Kopia

Efter att ha kollat i detta fantastiska objekt och på alla gamla trappor, dörrar m.m. som de har så är det dags för en promenad i omgivningarna. Vi har med lite matsäck som vi dukar upp i skogen. Det är skönt med frisk skogsluft.DSC_0199 DSC_0203 - Kopia

Vi hinner med en lunch hos dem innan vi måste lämna dem för denna gång. Vi har 56 mil framför oss. Färjan går i morgon kl 16,45 men vi vill ha tid till godo. Vi åker till den ställplats vi stod på, på vägen ner. Egerstorf. Gratis denna gång med och 2 euro för el. Lugnt och stilla. Vi går och lägger oss ganska tidigt.

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Tråkigt att du blev sjuk på slutet av resan. Det har varit mmycket trevlig att följa er blogg. Lycka till med nytt jobb och nytt hus i Borlänge. Vi hörs G o M

    SvaraRadera