onsdag 27 februari 2013

Söndag 24 februari

Vi lämnar den lilla byn i Frankrike och beger oss mot Tyskland. Vädret är väl vad man kanske kan vänta så här års. Blötsnö och sikten är lite sådär! Vi åker vägen genom Moseldalen.

 DSC_0150 - Kopia

Jag kan tro att den gör sig mycket bättre en annan tid på året. På andra sidan floden ligger Luxemburg. Vi försöker föreställa oss hur det ser ut här i skördetid. Vägen kantas av vinodlingar så långt ögat når.DSC_0153 - Kopia DSC_0159 - Kopia DSC_0163

Vi måste försöka ta oss hit en annan gång.Försöker ta några bilder genom bilrutan. Idag ska vi åka till Sprendlingen-igen. Vi har en ny tid hos husbilsdoktorn i morgon för lite garantifix som de inte hann på vägen ner.Vi laddar för en heldag i morgon i denna lite trötta by. Kommer till ställplatsen ganska sent på kvällen. Det gör inte så mycket för det är gott om plats. Vi börjar med att fylla vatten. Då går våran koppling till slangen sönder. Lars-Erik lånar en av en herre i en annan husbil så vi kan fylla. Vi har hunnit tappa ut allt det gamla vattnet. När vi fyllt och han ska ta av kopplingen för att lämna tillbaka den så……hihi, då lyckas han med det omöjliga. Han tappar ner den i tömningen för toan. Där vill man inte stoppa ner armen och gräva. Det blir att sticka svansen mellan benen och be om ursäkt. De får sig ett gott skratt och godtar inte att vi vill betala för den. De tycker nog mest synd om oss. Gratis el, vatten och internet. Nu klarar vi oss till i morgon då vi ska upp okristligt tidigt för att lämna in bilen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar