söndag 24 februari 2013

Narbonne-Lapalisse Torsdag 22 februari

Ställplatsen i Narbonne var väl inte den tystaste vi stått på men för en övernattning och 9 euro inkl el så var den ok. Temperaturen är endast ett par plusgrader. Dags att vänja sig. Solen lyser i alla fall från klarblå himmel när vi nu åker norrut. Lanquedoc-Rosillion området som vi nu befinner oss i är som många andra områden täckta av vin odlingar. Längs vägen ligger många cava= vingårdar. Vi susar förbi dem alla. De flesta har begränsade öppettider så här års. Idag är den den stora bro dagen. Vi hoppas idag få se Millaubron i solsken. Sist var sikten dålig p.g.a. snöfall. Först passerar vi en massa andra broar. Bl.a. denna sten bro och en järnvägsbro lite längre upp.
DSC_0006 - Kopia  DSC_0085 - Kopia    Bron i Millau är 2460 m lång och går 270 m över floden Tarn. Bron har idag världsrekordet med den högsta pylonen och som den högsta bron.. Den är 343 m hög. Kostnaden för att bygga bron var ca 400 miljoner euro. Vi stannar vid rastplatsen Aveyron. Här är det utkiksplats. Fantastiskt bygge. Det är lite disigt idag så det blir inte de bästa bilderna, men man ska inte klaga.
DSC_0021 - Kopia  DSC_0055 - Kopia
DSC_0031 - Kopia  DSC_0051 - Kopia
Så här såg det ut för ca 5 veckor sedan!
117 - Kopia Det är värt att stanna här. Det finns en utställning om bron och om trakten. Den är helt fantastisk. I golvet har man fällt in tv med film som gör att det ser ut som att det rinner en bäck under golvet.DSC_0041 - Kopia Vi rastar ett par timmar och fortsätter sedan norrut. Vi har ställt in oss på en ställplats norr om Clermont-Ferrand. Gatan in är en utmaning men det går bra. Här står redan några bilar. Platsen är gratis och det finns tillgång till vatten, tömning och el. Lugnt och skönt på natten och slottsfrun vakar över oss.
 DSC_0105 - Kopia DSC_0101

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar