söndag 24 februari 2013

Vi gör ett nytt försök…!!! Torsdag 21 februari

Vi lämnar Vilanova Park bakom oss.
DSC_0129 - Kopia  DSC_0136 - Kopia  DSC_0137 - Kopia  DSC_0140 - Kopia  DSC_0141 - Kopia  DSC_0145 - Kopia
Tre nätter på denna jättecamping räcker för denna gång. Campingen är jättestor och välskött. Nackdelen är väl att den ligger en bra bit ifrån stan. Strax efter 11 rullar vi ut. Betalar 3 camping checkar + 3 euro i turistskatt. Vårt mål idag är Narbonne-Plage. Ni som följt oss minns kanske när vi fastnade i snön på väg till en ställplats. Nu ska vi göra ett försök att ta oss dit. Vi åker i stort sett samma väg tillbaka som vi kom på nervägen. Vi väljer betalväg förbi Barcelona för att underlätta för oss. Strax efter Girona väljer vi att ta av och åka gratisväg. Vi har nu betalat ca 20 euro för betalväg idag och det får räcka. Gratisvägen är fin och man får se så mycket mer. Efter vägen ser man dessa lättklädda stackars flickor.
 DSC_0152 - Kopia
Det är inte varmt nu så man tycker synd om dem som inte har kläder.Gråtande ansikte. Strax före franska gränsen ser vi hur skogen längs vägen drabbats av skogsbrand. Ett flera kilometer långt parti är helt utbränt och det luktar fortfarande bränt.
DSC_0155 - Kopia Vi hade tänkt stanna före gränsen för att handla men inte hittat något lämpligt ställe och sista byn vi åker igenom är inte att tänka på att stanna i. Vi är glada att vi tar oss igenom.
DSC_0156 - Kopia  DSC_0158 - Kopia    Det märks tydligt nu att vi kommit norrut. Värmen är borta men längs vägen ser vi att våren är på väg. Träden knoppas i grönt och andra träd blommar på kal kvist.Det finns hopp i år med.
DSC_0168 - Kopia  DSC_0173 - Kopia     På en rastplats passar vi på att ta med en bit av våren in. Önskar att ni kunde känna doften!
 DSC_0161 - Kopia
När vi närmar oss Narbonne tätnar trafiken och det blir kö!! Vi har tur. Det är åt anda hållet så vi slinker snabbt igenom stan. Vi passerar flera matbutiker och de får nog ett besök i morgon. Mitt emot Carrefour ligger en ställplats. Vi är sugna på att stanna men vi vill så gärna komma dit vi hade tänkt i januari, när snön satte stopp, så vi fortsätter. Nu är det så att det vilar nog en förbannelse över den vägen. Några hundra meter innan `vår ´plats är det en motorcykelolycka. Stackars unga människor. Vi blir förbi släppta av polisen.
DSC_0176 - Kopia  DSC_0180 - Kopia     Det är märkligt hur annorlunda allt ser ut nu mot förra gången. Det var här i kurvan vi övernattade för cirka fem veckor sedan. Var är min snölykta och min snögubbe? Vi kommer ner i Narbonne-Plage och nu börjar letandet efter ställplatsen för koordinaterna vi fått till platsen visar oss till turistbyrån. Vi frågar några killar på en pub om de vet var den är. Ni är nära! Sväng höger vid trafikljusen. Hurra säger vi. Vi svänger höger och kommer in på en camping! Inte den vi tänkt oss. Den här campingen är totalstängd! Ser ut som ett slagfält. Här vill vi inte stanna. Vi frågar vidare och tillslut når vi vårt mål. Quelle domage! Den är stängd! Det är inte meningen att vi ska stå i denna by så vi vänder tillbaka till den i Narbonne vid Carrefour. Här betalar vi 9 euro för ett dygn inkl. el.När vi kommer fram får vi SMS av våra vänner som vi lämnade i Herradura för två veckor sedan. De har nu bestämt sig för att åka mot Portugal. Lycka till på er resa och ha det så underbart skönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar