söndag 10 februari 2013

Kvartetten som sprängdes…. fredag 8 februari

Det har nu gått en månad sedan vi träffades i Örkelljunga. Otroligt vad tiden går fort och vad många minnen vi fått tillsammans. Att vi skulle fungera så bra tillsammans trots att vi nästan inte kände varandra, det visste vi inte heller från början. Det är nu sista dagen tillsammans i Spanien för denna gång. Hade vi haft möjlighet så hade vi fortsatt tillsammans med Linda och Jan-Åke. Tyvärr har vi bara fått känna smaken av livet som pensionär. Några år återstår ( mer än 10!!!!) till det blir på allvar. Linda och Jan-Åke, ni är underbara exempel på hur man lever det liv vi kommer till så småningom. Linda och Jan-Åke stannar några månader till och vi vänder mot kallare breddgrader.
                     DSC_0089    DSC_0102
Först ska vi ta tillvara på sista dagen. Ett besök i byns fästning är inplanerat. Vi går en promenad till denna som inte alls ligger långt bort. Den ska öppna kl 16.30 säger skylten på grinden. Klockan är nu 16.50. Vi får skaka galler i stället. DSC_0100
På väg därifrån får jag en gåta löst. Vi har sett flera odlingar efter vägen med träd vi inte känt igen. Det är Cherimoya. En exotisk frukt som smakar jordgubbar med grädde. Tror inte att den säljs som den är. Dessa mängder som vi sett går troligtvis till industrin. På väg hem för att snygga till oss inför kvällen tar vi en sista surfning på vår kvarterspub.
 DSC_0107
Kl 19.00 är det samling i Hymern. Vi skålar i champagne för den tid vi varit en kvartett. 19.30 är det dags att gå de 200 metrarna till kvällens restaurang. Servicen på denna är helt enorm. En brasa sprakar i ett hörn och humöret är på topp. Vi skrattar och minns…
DSC_0118  DSC_0119
Maten är jättegod. Avocado med räkor, seafoodsoppa, svärdfisk, havskatt, biff, whiskeyglass, creme caramel är några av de rätter som vi äter. Vi är sååååå mätta när vi går hem vid 22 tiden. Tack Linda och Jan-Åke för en underbart trevlig kväll.
DSC_0128    DSC_0129
Det bär av norrut före soluppgång. Våra vänner har klivit upp för att säga –Hej då! Vi ses i Torsång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar