söndag 17 februari 2013

Lördag 16 februari och söndag 17 februari

Idag lämnar Gerd och Matts oss för att fara vidare söderut. Ännu några som har privilegiet att få vara lediga längre. Vi har idag planerat en långpromenad ut till Faro de Albir. Fyren i Albir. Den ligger i ett naturreservat i utkanten av Albir.DSC_0403 Vägen upp genom skogen är asfalterad och bred. Många verkar ha sin helgutflykt hit, motionsrunda eller med guide. Nere vid havet, i avskildhet ligger en stor villa med pool som påstås vara Ronaldos villa. Om det är sant….det vet vi inte.
DSC_0407  DSC_0409
Fyren ligger på en klippa ca 112 möh. Fyren är renoverad för ett par år sedan. Vid klart väder kan man se till Ibiza och har man tur dyker det upp delfiner här som ofta kommer för att äta i närheten av en fiskodling.DSC_0415  DSC_0419
Idag har vi inte den turen. Inget Ibiza, inga delfiner. Vi har matsäck med oss och hittar en otäckt brant klippa att äta den på. Jag sitter skräckslagen, blickstilla och äter min macka. Naturen här är vacker och skulle vara mer vacker om solen ville komma fram. Våra böner blir hörda och solen hittar fram till slut. Vägen ner blir solig. Här finns växter som bara växer just här, bl.a. en sorts lavendel. I en ravin utvinner man ocra i små gruvhål.
DSC_0427  DSC_0418
På vägen hemåt passerar vi en affär. Vi behöver tvättmedel. Jag går in i den och den visar sig vara holländsk. Allt står på holländska. Personalen pratar holländska. Jag får köra med uteslutningsmetoden för att hitta ett tvättmedel. Det blir nog det dyraste tvättmedlet jag köpt på länge. Jaja, vad gör man inte för att hålla sig ren. Väl hemma igen kör vi igång en tvättmaskin. Det luktar i alla fall gott om våra nytvättade kläder.
 DSC_0438
Vid 18 tiden får vi besök av Frank och Karin. Frank har en egen blogg och följer vår. Han kom på blixtvisit häromkvällen. Nu har han med Karin. Kvällen tillbringas med att prata ställplatser, resvägar, husbil och annat som rör våra resor. Lite plockmat och dryck hinns med innan det är dags att säga god natt.
Söndag morgon vaknar vi som vanligt kring 8. Det är precis som igår, molnigt. Jag går med hundarna medan Lars-Erik tar en cykeltur. Efter vägen kommer han i kapp ett gäng cyklister. Det är ett gäng killar från Mjölby cykelklubb som är här en vecka för att cykla. De har hyrt sina cyklar här och betalat ca 1100.- för en veckas hyra. Lars-Erik hänger med dem upp i bergen. När han förväntas vara hemma ringer telefonen.  Han har kört lite vilse och blir sen.
DSC01554
Eftermiddagen bjuder på en promenad till Orange Grove. Vi måste ju se den ställplats som vi försökt få plats på men som alltid är full. Här står Frank och Karin med sin Arto och några till svenskar i Concorde.
DSC01555 De har födelsekalas idag så vi stannar inte länge. Grattis på födelsedagen. Sena eftermiddagen tillbringas med förberedelser för morgondagens avfärd.

1 kommentar:

  1. Det är Ronaldos hus och det är enl. uppgift värderat till hela 27 miljoner Euro - som hittat...
    Vi önskar er fortsatt trevlig resa !

    SvaraRadera