söndag 24 februari 2013

Lapalisse-Goncourt, Bourgogne distriktet- Fredag 23 februari

Vaknar klockan 6 när kyrkklockorna gör sig hörda. Slumrar så småningom om. Vaknar febrig och förkyld. BLÄ!!Ledsen. Dessutom är det vitt ute….det hade vi väl räknat med förr eller senare. Termometern visar –2,4 grader! Vi går en kort sväng i stan. Det är säkert jätte fint här på våren/ sommaren.
DSC_0111 - Kopia  DSC_0117 - Kopia
Vi har nog bestämt oss för att det kan bli ett besök i den här regionen en annan gång. Broschyren vi tog om Aveyron( kring Millau) visar en fantastisk natur som skulle passa oss. Vi kommer iväg i tid och snön har tilltagit. Under färden idag växlar vädret många gånger. Vi reser igenom ett vackert landskap med böljande kullar täckta av vinstockar. Man håller på för fullt att beskära dessa nu. DSC_0126 - KopiaVi har bestämt oss för att inte åka så sent. Jag mår inte så bra och vill därför stanna i tid. I en pytteliten by som jag tror heter Goncourt, hittar vi en parkering vid en liten flod. Efter någon timme får vi sällskap av ytterligare två husbilar. Här är det lugnt må jag lova. Man hör tåget lite då och då. Byn är inte speciellt livad men vi släpar oss ut för att upptäcka den. Vi hittar den lokala puben.
DSC_0140 - Kopia   DSC_0145 - Kopia   Här sitter personalen med byinvånarna och spelar kort medan man förtär en mjölkvit dryck, som visar sig vara något likt Pernod. Puben stänger klockan 19.30 så vi traskar hemåt i snöyran.

1 kommentar:

  1. Här lyser solen från klarblå himmel, och vi sänder er en medlidande tanke på vägen nordover. Tack för trevlige dagar i Benidorm.
    Kram G o M

    SvaraRadera