söndag 10 februari 2013

Nuevo Camping La Herradura.

Vi hittade denna camping genom att googla på La Herradura efter att ha fått den rekommenderad av bekantas bekanta. Du hittar den på www.nuevocamping.com. Campingen är endast enstjärnig. Ca 145 platser av varierande storlek finns. Vissa platser har relativt låga träd som kan vara svåra om du har en större bil. Några finns med diskmöjligheter på tomten. Det finns 8 servicehus med duschar, toaletter och diskmöjligheter.
DSC_0076  DSC_0080          DSC_0086  DSC_0074
Campingen ligger bara 200 meter från stranden och från den plats vi hade såg man ner till vattnet. Hela campingen ligger ganska skyddat längst bort på stranden med berget bakom. Det gör att blåsten inte känns lika mycket inne på campingen. Utanför själva området, 50 bort, ligger en liten affär där du kan handla det nödvändigaste. Ytterligare 50 meter bort ligger restauranger. Den första tillhör campingen och där har man tillgång till Wi-Fi.  Utanför denna går bussen. Den kostar 1 euro om du vill åka in till Almunecar. Hela campingen är lummig och man får en känsla av att bo i en trädgård.
DSC_0072  DSC_0090
Bananplantor, palmer och massor av andra växter gör den frodig och grön.      DSC_0074                DSC_0082
Receptionen har öppet 9-14 och 16 till 20 alla dagar. I anslutning till den finns tvättmaskiner. Dessa kostar 1 euro för en halvtimme. Två maskiner i sträck kostar ca 7 euro. Campingen kanske inte är den modernaste men den gav ett bra intryck. Välstädad, lugn och mycket trevlig. Vill du stanna en längre tid är rabatterna generösa. Vi betalade för 10 nätter 20 euro inklusive två hundar, turistskatt och el. DSC_0070              DSC_0014
La Herradura är en ganska liten ort ca 15 km öst om Nerja. På gångavstånd från campingen ligger centrum. Där finns det man behöver. En saluhall med kött, fisk och grönsaker har öppet 10 till 15, små butiker, caféer, restauranger, uttagsautomater, matbutiker m.m.
Inne i Almunecar, som ligger 5 km bort, finns möjlighet att hyra bil om du vill göra utflykter på egen hand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar