fredag 1 februari 2013

Fredag 1 februari

Idag blir det en sväng till Almunieca som ligger ca 5 km bort. En lite större ort där det idag är marknad. Linda hoppas hitta ett par byxor. Vi ställer in oss på buss klockan 9. Det är billigt att åka buss. 1 euro ska det kosta. Klantiga vi har glömt att kolla om man får ha hund med på bussen. När jag kliver in blir det ett argt mottagande. Det går inte att ta med dem, inte ens om de har munkorg. Linda och Jan-Åke hoppar på bussen medan vi tar plan B. Vi går en promenad med hundarna och lämnar sen den i husbilen. Lars.Erik tar cykel och jag tar vespan in till Almunieca. Vi ringer Jan-Åke och talar om att vi är i stan. Det visar sig att vi bara är 100 meter från dem. Vi hade inte en aning om hus det såg ut i stan. Vi bara parkerade där vi tyckt att det såg bra ut. Laddar upp med en glass innan vi tar ett varv på marknaden. Det är mycket folk. Tur för hundarna att de är hemma. Linda gör lite fynd innan vi går till saluhallen. Här finns det fisk och kött i mängder. 661662664
668Efter ett varv där är vi hungriga. Vi har hört talas om Fikontorget och vill naturligtvis se det. Där finns en servering som är populär bland svenskar. Den drivs av en svensk kille. Det blir en mixed tapas för två. Inte så billigt kanske men gott. 14 euro för två. Mätta och belåtna. Jag och Lars-Erik sänker medelåldern kraftigt här.                                                 
Nu ska Lars.Erik leta på en biluthyrning som vi blivit tipsade om. Jag vänder hem till våra håriga pojkar som naturligtvis blir överlyckliga att se mig. Han hittar snabbt biluthyrningsfirma och bil bokas för tre dagar. De levererar den till oss i morgonbitti säger de, men vid 18 tiden ikväll kommer den till campingen. Det är service det.
Kvällen avslutas på campingens lokala pub. Himlen är stjärnklar, vågorna brusar och sikadorna spelar när vi går till sängs. I morgon blir det utflykt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar