tisdag 5 februari 2013

Läskiga apor…Måndag 4 februari

Idag blir det en långtur med hyrbilen. Lars-Erik och jag har bestämt oss för att passa på att ta Gibraltar när vi har den lilla bilen istället för att knöla in oss med en stor husbil.
DSC_0161
Jan-Åke och Linda tar en hemmadag idag och fixar lite annat. De har besökt Gibraltar något år tidigare och känner sig nöjda med det besöket. 20 mil enkelresa så vi startar klockan 8.00. Måsta berömma Spanien för deras vägar. De är otroligt bra. Trafiken flyter på bra trots att den tätnar när vi passerar storstaden Malaga. Där blir vår Madonna förvirrad. Madonna är vår GPS. Hon är inte riktigt med när de har byggt en ny väg. Madonnan, det är Lars-Eriks drömtjej. Hur mycket fel han än gör så tröttnar hon aldrig ur och skäller på honom.Ler med tungan ute
Halv 11, helt enligt beräkning anländer vi. Nu gäller det att hitta en parkering. Bakom McDonalds finns ett parkeringshus. Inte billigt men det finns i alla fall platser. Vi tar en kaffe på McDonalds och beslutar oss för att utnyttja solskenet och ta en vandring upp till toppen. Det finns andra alternativ. Linbana-13 euro och taxi med guide ca 50 euro. Vi som gillar en lagom utmaning och att vara ute väljer naturligtvis att gå. Vi passerar passkontrollen. GLÖM INTE PASSET! Då kommer du inte in. Våra hundar får för första gången visa pass i en passkontroll!!!! För att komma in till själva stan måste du passera flygfältet.DSC_0167
Start och landningsbana är lite annorlunda mot vad man är van vid. Vi kommer in i stan och det känns att man är i England.
 DSC_0169          DSC_0177
Röda telefonkiosker och Bobbies. Valutan är pund men…….det är högertrafik!! Centrum kantas av butiker. Gucci, Rolex, Tommy Hilfigher……bara märkes butiker. Alla är vinterklädda och här kommer vi. Shorts och kortärmat! Vi snirklar oss igenom små gränder och går bara på måfå. Kommer till engelska trappan och förstår att det måste vara rätt väg. Vägen upp bjuder på många stopp för att njuta utsikten.
 DSC_0194  DSC_0198  DSC_0202
Längst upp på toppen är de välkända aporna. De varnar varandra när vi kommer med hundarna. De är nyfikna och på sin vakt. De blir lite väl närgångna ibland. Fler apor kommer, och fler…vi går vidare.
DSC_0221  DSC_0236
  DSC_0254                DSC_0230DSC_0241                   
En grotta ska ligga längre bort så vi går ditåt. Efter en bit är det ett typiskt taxistopp för att fota apor. Vi tänker gå trappan ner men den kantas av massor med apor. Ett par av dem visar tydligt att de inte gillar hundarna och visar sig aggressivitet. Fler och fler apor samlar ihop sig och börjar i klunga gå mot oss så vi känner att vi ska nog vända. Grottan och trappan får vara till nästa gång.
 DSC_0270  DSC_0282 DSC_0300
Utsikten en solig dag som denna, är obetalbar. Promenaden ner går lite fortare än uppåt. När vi når stan så blir det kallt. Det blåser och är skugga men vi nordbor biter ihop. Det kurrar i magen och Lars-Erik är SÅ sugen på Mc Donalds.
Tillbaka vid husbilen efter 12 timmar. Vi gör en kvällsmacka och går igenom dagen med Linda och Jan-Åke.

1 kommentar:

  1. Huga! Läskiga håriga dvärgar! Gissar att Loke inte var förtjust.

    SvaraRadera