söndag 10 februari 2013

Almunecar, Torsdag 7 februari

Vilodag…Två maskiner tvätt körs på förmiddagen. 7 euro kostar de totalt. Efter lunch har vi bestämt oss för en tur in till Almunecar. Undrar om vi kan lura busschaffören med lokes utklädnad så vi kan ta med hundarna på bussen?.  DSC_0008
Sist vi var där hann vi inte se så mycket mer än marknaden. Jag och Jan-Åke tar mopparna, Lars-Erik tar cykel och Linda tar bussen. Vi går runt i stan. Det blir en billig runda för nästan allt är stängt. Siesta. De har stängt mellan 14.00 och 17.30.DSC_0019   DSC_0016
  Vi skiljs efter en bit men bestämmer träff innan hemfärd. Jag och Lars-Erik går genom gamla stan ner till stranden. Längs strandpromenaden är många caféer och restauranger öppna. Vi går mot en klippa där det ska finnas en utkiksplats. En Jesusstaty modell stor vaktar denna del av staden.
DSC_0032  DSC_0033  DSC_0036

Vid utkiksplatsen hänger mängder av hänglås fastlåsta på räcket. Verkar vara något man gör för att visa sin kärlek till någon, tror vi. På väg upp genom stan passerar vi en park med statyer och växter.En utgrävning av något slag är gjord i parken.
 DSC_0046  DSC_0045
              DSC_0053               DSC_0052
Uppe på höjden ligger stadens fästning. En fågelpark ligger också efter vägen men den är stängd. Mängder av fåglar sitter i sina burar och för ett himla oväsen. Tillbaka i stan och dess smala gränder hittar vi två kändisar på uteserveringen vi besökte förra veckan. Promenaden i stan har gjort dem hungriga. Uteserveringen stänger egentligen 14.30, för då blir det skugga! Vi sitter kvar en stund och njuter av den sol som når ner bland hustaken. Halv fem tar Linda bussen tillbaka och vi tar våra hjulförsedda fordon.
DSC_0063   DSC_0067
Ikväll ska grabbarna laga mat. Uteköket åker fram och nu blir det avancerad matlagning. Stekt fläsk med löksås. Jag dukar i vår husbil och Linda gör en sallad till oss tjejer så grabbarna får ha sin favoritmat ifred. Min mamma har bakat hårt bröd till oss och det måste ju avnjutas till detta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar