fredag 15 februari 2013

Fredag 15 februari

Idag är det dags att fira 20 år som ogifta. Vi börjar dagen med en promenad upp till marknaden i Alfas del Pi. Varje by har sin marknad. Här börjar marknaden med frukt och grönsaker odlade i trakten. Eftersom vi firar idag så slår vi till på ett kilo jordgubbar. Kostar oss ca 20 kronor!( Avnjuts sedan med grädde och choklad!) Vi köper även ett enormt blomkålshuvud. Det väger säkert 2,5 kilo och kostar 8,50 kronor.
DSC_0344  DSC_0347
Här finns alla sorters människor, det här är riktig marknad. Längre in på marknaden kommer det som man ser överallt på marknader. DSC_0348  DSC_0349
Krimskrams och kläder. Patrullerande poliser ser till att det är lugnt. Efter marknaden är vi inställda på en utflykt till Calpe. Som vanligt så får inte hundarna följa med, inte ens nu när vi tar tåget. Vi hundmänniskor är verkligen diskriminerade i Spanien. För 4,5 euro åker en person tur och retur till Calpe. Resan tar ca 30 minuter.
DSC_0350  DSC_0352
Vi styr raskt stegen mot klippan. Vi har nu ca två timmar att spendera innan tåget går hem. Vi vill inte lämna hundarna ensamma mer än fyra timmar. Klippan ska vara ca 330 möh och reser sig stolt över havet. Längs promenaden på västra sidan är havet klart och klippformationer reser sig som skulpturer upp ur havet.
               DSC_0367                DSC_0372
                         DSC_0361  
Ovanför våra huvuden seglar måsarna. Efter två timmar är det dags att leta på en busshållplats. Vi har nu 20 minuter kvar till bussen går så vi hinner med en kall öl på en mysig fransk restaurang.
DSC_0382   DSC_0387
Bussen går enligt tidtabell och går genom stan. Efter vägen ser vi flamingos. Tåget går även det i tid och tar ca 30 minuter tillbaka. På tåget är det mycket folk och även cyklar är tillåtna på tåget.DSC_0401
Vi är nöjda med dagen när vi kommer tillbaka. Nu är det bara hungern som ska stillas. Vi hade tänkt en fin middag ute i kväll men konstaterar snabbt att den bästa restaurangen är restaurang Tyra(vår husbil).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar