torsdag 14 februari 2013

Alla hjärtans dag. Torsdag14 februari

I tisdags styrde vi in vår Tyra på camping Almafra utanför Benidorm. I receptionen hävdar de att de inte har plats åt oss trots att vi tidigare på dagen ringt och försäkrat oss om en plats. Efter en diskussion med killen i receptionen så får vi gå in och titta. Vi hittar en plats som mycket väl uppfyller våra krav och får tillåtelse att ta den men bara till sista februari. Det passar oss utmärkt för då är vi tillbaka i Sverige. På campingen är det som vanligt mest engelsmän och bilarna är STORA.

DSC_0259 
Vi installerar vår lilla 9 meters bil och inväntar våra vänner som ska komma senare under dagen. Denna gång är det Matts och Gerd från Hedemora. Onsdag förmiddag tar vi våra cyklar och tar en tur ner till Benidorm. Vi tar en lunch på en av alla barer som finns.
DSC_0266 DSC_0277
DSC_0281
Benidorm ter sig som ett Bangkok i europeisk stil. Höghus, neon, barer, restauranger och butiker trängs efter gatorna. Folk trängs på gatorna och jag undrar hur det ser ut här sommartid. Eftermiddagen bjuder på en promenad till Albir som ligger några kilometer bort från campingen. Detta är en mindre by med lagomt av allt för oss.
DSC_0299
I dag är det alla hjärtans dag. Vi lagar middag hemma och avnjuter den på bästa sätt i solen. Kronärtskockor till förrätt. Inte dumt.DSC_0308
Efter middagen tar jag och mitt hjärta en cykeltur till Benidorm. Vi vill se lite mer av denna stad som har överlevt så många år som turist/charterstad. Här är det barer så man skulle ha att göra i flera år för att hinna besöka alla dessa.DSC_0310
Vi turistar och kollar på utsikten över havet. Stranden är låååååång och fin. Fortfarande byggs enorma byggnader.
DSC_0314 DSC_0317 DSC_0324  DSC_0326 DSC_0339
På kvällen får vi storfrämmande. En norskregistrerad vespa dyker upp. Det är Frank, som följer oss på bloggen. Han står med sin bil på Orange Grove. Vi har varit i kontakt med den ställplatsen men det är fullt. Vi bestämmer i alla fall att träffas om ett par dagar och utbyta erfarenheter. Vädret i dag har varit helt underbart. Solen har gassat från klarblå himmel och vinden har varit snäll. Temperaturen har legat strax under 20 grader ( plus). Kvällen avslutas på puben. Idag utomhus eftersom restaurangen är fullbokad av firande engelsmän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar