lördag 20 september 2014

Tredje veckan….

Ett stort tack till våra barn och deras respektive för underbara dagar. Nu fortsätter vi själva vår resa. Vi lämnar Biograd för att ta oss längre söderut. Sibenik är vårt första mål. Strax utanför Sibenik hittar vi en jätte camping. En resort som inte har många år på nacken. Här finns allt.

607,1  607,91

Detta är en camping cheque camping och det passar oss bra eftersom vi fortfarande har nätter kvar sedan Spanienresan.

609  620

Det är en jätte anläggning och det finns gott om platser kvar. Vi hittar en plats ganska nära havet som dessutom är tillräckligt stor för vår bil. Campingen känns dock inte riktigt som det som vi vill ha. Allt känns konstgjort och passar nog barnfamiljer riktigt bra eller om man eftersöker alla bekvämligheter. Vi stannar två nätter och hinner utforska närområdet.

623  650

På en cykeltur tillsammans med en tysk mountainbikecykelguide hittar vi denna utkiksplats och ett fort där man verkligen känner historiens vingslag.

Vi fortsätter sedan mot Trogir.  Vägen ner är fantastisk. Den följer kusten och standarden är bra.

673 679

682  683

Vi kör igenom staden och följer GPSn mot den camping vi hittat som även den är en camping cheque camping. Campingen är liten men vi har tur och får en plats som räcker till för vår bil. Här måste man vara ute i rätt tid eller boka sin plats för det är enn populär camping med endast ca 130 platser.Här finns flera svenskar. Campingen ligger på en udde ca 2 km från den gamla stadsdelen Trogir. Vi får ett tips om en genväg till stan som går rakt över berget. Vägen går genom äkta kroatisk bebyggelse. Gamla stan är ett världsarv som är med på Unescos lista. Vilken underbar liten stad. Smala gränder med gator blank slitna av alla fötter som trampat på dem.

707  735

746  761770

Stranden på campingen består till hälften av grus och andra hälften är en plattform av stora stenblock. Vattnet är klart och vi får en annan vän-en ödla. På campingen träffar vi många intressanta människor. Ett par kommer från Jämtland och tillsammans med dem äter vi en kväll den lokala specialiteten Pekagryta. Det är en gryta som tillagas under många timmar och måste beställas dagen innan.

799787

För den som inte vill gå hela vägen fram och tillbaka till staden så går det båtar från hamnen ca en kilometer bort. de avgår ofta och kostar 20 kuna. Efter tre nätter här börjar resan norrut igen. Vädret denna vecka har varit toppen. Ca 27 grader och sol.

Vi startar redan kl 7 på morgonen för att komma igenom staden innan trafiken är igång. det är ganska trångt att ta sig igenom. Vårt mål är Grado i Italien.

856 Tillbaka på ställplatsen för 4 euro. Regn igen. Inte mycket att göra åt. Värmen är dock tropisk så det är svårt att sova. Nästa morgon far vi vidare i ösregnet. Målet idag är Levicio öster om Trento. Vi rullar in på camping Lago di Levicio kl 15. Här är gott om platser och campingen ligger vid en sjö. Vi tar en promenad runt sjön genom fantastisk natur. Det tar ca två timmar att gå.

886  891

När vi kommer på andra sidan förstår vi varför det är så många hundar på campingen. Det är tävling för räddningshundar och någon slags utställning. Det blir en natt här innan vi åker vidare mot Val Venosta

1 kommentar:

  1. Oj vad härliga bilder! Ni verkar haft det hur skönt som helst.

    SvaraRadera