fredag 11 januari 2013

Äntligen på väg söderut

Avresa kl 8.30 från Blixas utanför Sundborn.
Det återstår minst 370 mil till Malaga
Lunchstopp Ödeshög
Klockan på ringning 06.30. Frukost hos min lilla syster som har varit vår ställplats värd de senaste dagarna. Vi kan varmt rekomendera den. Billigt med halvpension, dusch och tvättmaskin. Ett STORT tack till dig och din familj för att vi fått stå hos er.
 De senaste dagarna har varit galet fulla av diverse saker så nu är det extra skönt att vara på väg.
Dryga 30 mil till Helsingborg  och ett vintrigt väglag
 Vaknar som sagt tidigt. Det har snöat! Väglaget är inte det bästa idag men vi har tid. Avresa kl 8.30. Före Örebro är vägen glashal och det är olyckor efter vägen. Som tur är ser det ut att ha gått bra för de stackare som ligger i diket. Snön faller ner och fastnar på ruta och vindrutetorkare. Det är detta vi snart hoppas slippa i några veckor. Plogbilar och saltbilar gör vad de kan för att förbättra för oss trafikanter.
Första stopp idag blir ICA Maxi i Örebro. Lite smått att handla och spolarvätska. Det går åt i dag kan jag lova. Två timmar senare är det lunchstopp i Ödeshög. Vi stannar vid Dinners på rastplatsen. Det är precis halvvägs idag. Dagens lunch är fiskbullar. Jag vet att många av er nu rynkar på näsan, men vi gillar faktiskt det. Vi rullar vidare. Stannar vid Laganrasten (älgparken). Här blir det kaffe och rastning av hundarna. Tanken är att idag åka till våra gamla grannar i Helsingborg, men 16 km före Ödeshög ringer telefonen.
Jan-Åke och Linda, våra vänner från Ekerö, står i Örkelljunga utanför Bengt´s. Vi tar ett snabbt beslut-vi stannar där för natten. Ställplatsen är gratis, ström 10A kostar 40.- och vatten 15.-. Vi hinner nätt o jämnt dra i handbromsen innan det knackar på dörren. Jan-Åke och Linda står utanför. Vi går över till dem så snart vi kopplat in bilen för natten, och tar ett glas vin och snackar husbilsliv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar