lördag 5 januari 2013

Dessa fantastiska män....

Fredagen börjas tidigt. Det ser ut att bli en fin dag. Temperaturen ligger strax över 0 grader. Ryggsäck packas med matsäck och lite säkerhetsutrusning för nu blir det tur på sjön Runn. Lars-Erik och två vänner ger sig av kl 8.30 för friåkning på sjön. Det är inte många dagar det går att åka fritt över hela sjön. De får en fin tur i soluppgången. Jag och hundarna tar under tiden en långpromenad i barndomskvarteren.
 Min mamma bjuder på lunch. Julkorv med hemlagat mos på mammas vis. Mums. Efter en god lunch är det min tur att sätta medar på fötter och bege mig ut i solnedgången. Banorna på sjön är nu nysopade och plogade med bredd på ca 10 meter. Ett helt fantastiskt jobb de gör dessa män. Sopar och plogar all ledig tid! En eloge. Det finns nu flera mil plogade banor. Om någon skulle vara intesserad av skridskoåkning eller att se på webcamera från denna sjö, besök då runn-is.net.
 Lars-Erik får denna gång gå med hundarna.
Våra hundar älskar att vara med när vi åker skridskor. Tyvärr börjar åldern sätta sina spår på Grim. Artros i ryggen gör att det inte är lämpligt med för hård träning. En kort tur klarar han.
Väl hemma i husbilen känner vi av att vi tillbringat hela dagen utomhus. En skön trötthet intar våra kroppar. Ett slapp i soffan och en dusch innan vi gör kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar