måndag 28 januari 2013

Måndag 28 januari

Nu har vi bott i vår husbil permanent i två månader. Tiden går fort. Hittills har allt gått som väntat och det är inte mycket vi saknar.
 405Här glänser hon i solen.
Även idag skiner solen men temperaturen på morgonen är blygsam. Idag är det innefrukost som gäller. Tar en snabbstädning av vårt hem. Det behövs ibland. Hundnosar gör näsavtryck på fönster som måste putsas och sängen ska bäddas ren. Efter hushållssysslor blir det en kort löptur på stranden. Eftermiddagen är idag bokad för utflykt i bergen. Lars-Erik ska cykla de 17 kilometrarna uppför till en liten bländande vit by som heter Felix. Jag och Jan-Åke tar våra moppar och fräser uppför hårnålskurvor. Från 0 möh till 825 möh ska vi. Bitvis är vägen mycket brant men vägen är fin. När vi kommer en bit känns det att luften är kallare. Väl uppe får vi alla lön för mödan.                                       
  DSC_0122DSC_0132DSC_0150DSC_0144DSC_0145Utsikten är fantastisk. Mandelträden blommar för fullt, träden är fulla av apelsiner, citroner och clementiner. Pelargoner och andra växter blommar för fullt.
 Vi hittar en lokal pub där jag på min skolspanska ( 30 år sedan) lyckas beställa det vi vill ha. 3 kaffe med mjölk, 2 stora smörgåsar med skinka och ost och en räktapas. Smakar bra. Notan här slutar på 9 euro.
 DSC_0124DSC_0125Vi går en vända i byn och konstaterar att människorna här måste ha enorma vader. Det är backar över allt.
Nerfärden blir fartfylld. Min lilla moppe kommer upp i svindlande hastigheter. 65km/h!!!! Trots det…..kommer cyklisten och susar förbi. Fortkörning!!! Eftermiddagen slutar med sen lunch hos Linda och Jan-Åke. Grillad Chorizo med hemlagat potatismos. Smaskigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar