söndag 6 januari 2013

Förberedelser

Söndagen har varit fylld av förberedelser inför avfärden mot Spanien. Husbilen är städad, tvätten är tvättad och vi byter ut vinter mot vår/sommar. Kläder och skor av det varmare slaget packas i vaccumpåsar eller förvaringslådor i plast. Otroligt hur liten en stor dunjacka kan bli. Ett rejält lass packas in i vår personbil. Det blir ett besök hos min mamma. Vi hjälper henne att städa ut det som hon inte behöver och staplar sedan in våra ägodelar i hennes förråd. Tour de Skii på tv. Alper och Dolomiter...det rycker i resenerven.  Vi åker vidare till Lars-Eriks son, Jonas, som är vår tillfälliga postadress. Hämtar lite post där.
En ny kamera måste införskaffas innan avfärd. Vi besöker några av de större föräljningsställen som finns i Borlänge. Valet är inte lätt. Det blir att fundera ett par dagar.
Färja ska bokas. Trelleborg-Travemunde på lördag med TT-line. Genom medlemsskapet i Caravan Club har vi 25% rabatt den här tiden på året. 
Det är helt fantasktiskt vilka sätt man kan skaffa sig vänner på. Vi har tidigare bott i en by utanför Borlänge, Torsång. Den byn är känd för traditionellt firande av valborg, midsommar m.m. Flera gånger har vi sett en och samma husbil där. Lars-Erik tog en dag och gick till denna bil. Sedan den dagen har vi nya vänner som har samma intressen. Det visade sig att de är på gång att åka söderut även de och kontaktade här om dagen oss för att göra oss sällskap söder ut. Bilden till höger är vår bil Även-Tyra. Bilden är tagen i Torsång utanför caféet som är berömt för sina mackor-hästräka, en siktkaka med hästkorv och räksallad. Värt att prova någon gång.

2 kommentarer:

  1. jeg ønsker dere en fin tur ner åt i auropa til solen og varmen jeg står her siden 1 oktober http://www.orangegrovecamperpark.com/
    en fin plass i bennidorm som jeg kan rekomandera.
    jeg er hjemme i norge (mo i rana) i julen å nyttår.Reiser ner igjen 19 januar om bilen står der kvar hehe.Skal bli rolig å følge deres blog fremover.hilsen frank

    SvaraRadera
  2. Det ska bli trevligt att få åka med er ner till Spanien. Vi står också (nästan) i startgroparna för att åka på en övervintringsresa till trakterna av Benidorm. Vi beräknar starta i månadsskiftet juli/augusti.
    Vi önskar er trevlig resa !
    Bosse och Gerd i Södertälje.

    SvaraRadera