torsdag 24 januari 2013

Hoy voy a Almeria

Torsdag 24 januari.

Det blev bara en natt på ställplatsen utanför Vera. Mycket välskött men fortfarande under uppbyggnad. 9 euro för en natt och gratis Wi-Fi. Lite svårt att hitta men det löste sig till slut. Koordinaterna till Oasis del Mar är 37o 13´35´´ N, 001o 49´41´´ V. Vi lämnar den i strålande sol.423428 Vinden avtog under natten och morse när vi klev utanför dörren hade temperaturen stigit avsevärt. När vi kommer ut på den stora vägen märker vi dock att vinden har kommit tillbaka. Får hålla hårt i ratten. Målet idag är Roquetas del Mar. Har letat fram en camping ca en kilometer utanför som har en plats kvar till oss. Det är inte alltid platserna räcker till när man har en bil som är 9 meter, men här ska det gå.445 Rullar in strax vid lunchtid och nu är det svensk sommarvärme ute. Termometern visar 20 grader. Ett ettrigt litet soldis har lagt sig framför solen men vad gör det. Vi äter lunch ute i solen.442Det blir pannkakor med salmbärsylt! Efter dessa behöver vi röra på oss. Vi går en promenad efter stranden in till Roquetas. Hittar en öppen uteservering vid havet. Tapas och öl som belöning till oss. 4,5 euro för 2 öl och två rejäla tapas. Helt OK. Vägen tillbaka blir en överlevnads fråga för våra hundar. Precis som igår när vi var ute och gick hör vi att någon skjuter. Vi fick igår förklarat av den trevlige ställplatsvärden att de skjuter fåglar som är inne i odlingarna. Allt här, nästan, odlas i tältliknande växthus. Så långt ögat når är det växthus.434 Våra hundar som är skotträdda tycker inte alls längre att det här är en skön promenad. Väl tillbaka tar de skydd i den trygga husbilen. Vi människor njuter ett tag till av kvällen. Lars-Erik får stryk i Yatsy. Jan-Åke, om du läser detta, så kan jag tala om att det är nu nära att Yatzytärningarna kommer att brännas på bål. Klockan är nu 22.30 och det är fortfarande 14 grader ute. Långt borta hörs en hund skälla. Månen står högt på himlen och om någon dag är den full. Känner oss lyckliga som har möjligheten att få uppleva allt detta och mer blir det.

3 kommentarer:

  1. Denna ställplats ser ju mycket välordnad ut. Tack för tipset och tack för att ni lägger ut koordinaterna. Denna plats ska vi def. besöka när vi åker på vår övervintringsresa till hösten.
    Vi önskar er fortsatt trevlig resa !
    PS. Hur har det gått med låset i dörren efter inbrottsförsöket - har ni fått det lagat ?

    SvaraRadera
  2. Hej Låset lagar vi när vi kommer hem.
    Eftersom ny cylinder måste beställas.
    Det går dock att låsa det som det är nu.

    SvaraRadera
  3. takke for kordinatorne til vera skal innom der når jeg kjører ned fra orange grove ca 20 mars god tur videre på reisen følger med era

    SvaraRadera