torsdag 17 januari 2013

Verkstadsbesök

Vi åkte av båten igår vid 21,30 tiden. Körde på ett par timmar till vi passerat Hamburg. Väglaget var inte det bästa. Snön föll i början men avtog efter några mil. Vi hade GPS inställda på Egersdorf och en ställplats där som finns med i Bordatlas ( bibel för husbilsåkare). Denna ställplats var helt tom och helt gratis.Ville man ha el kostade det 2 euro. Avfärd söndag 8,30. En längre dagsetapp idag. Sprendlingen sydväst Frankfurt. Ca 50 mil. Vi har ett besök bokat på fabriken där. Lite småfix på bilen.Vi skämtar friskt om att vi är på väg till Torsång, det är lååångt till Torsång, i Torsång skiner solen.....
Tidsfördriv på båten
...Linda och Jan-Åke har tagit täten och de har en flygbild av Torsång bak på sin bil.Vi gör ett par stopp på vägen. Man måste ju ha fika och mat.
Kommer fram på eftermiddagen och kopplar in oss på Euramobilfabrikens ställplats. Inte den roligaste men gratis och gratis el-16A. Måndag morgon lämnar vi in bilen på deras verkstad. Den beräknas vara klar klockan 13. Jag passar på att gå en låååång promenad med våra hundar medan de andra går en guidad tur i fabriken. De bjuds på fika när turen avslutas. 12.30 bjuder de på lunch eftersom vår bil är hos husbilsdoktorn.
Vi tar sedan en eftermiddagstur i byn. Vi beslutar oss för att stanna till imorgon bitti. Ingen ide att jaga iväg på eftermiddagen. Dessutom har det börjat snöa igen. Temperaturen är ca -5 grader. Vi tillbringar kvällen med att försöka klura ut en bra väg ner till medelhavet.
Grim och Loke tittar ut över ställplatsen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar